Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Världens största fototävling visas på Stockholmsmässan

173 000 personer från 171 länder. Så många deltog på 2015 års upplaga av Sony World Photography Awards. Två av dem var svenskarna Magnus Åker som vann ”Sweden National Award” och Johan Bävman som knep en andraplats i kategorin ”People”. Under Fotomässan på Stockholmsmässan 6-8 november kommer bland annat dessa bilder att visas på en utställning.

Sony World Photography Awards är världens största fototävling. Det är gratis att delta, oavsett om besökaren är en glad hobbyfotograf eller professionell. Alla är välkomna. Bilderna som lämnas in till tävlingen bedöms sedan av en jury bestående av branschens mest ansedda personer.

Speciell utställning
Bilderna från tävlingen 2015 visas på en utställning i samband med Fotomässan på fyra 55” skärmar. En speciell utställning med en bred skara fotografer vilket inbjuder till en stor inspirationskälla inför Sony World Photography Awards 2016. Magnus Åker fick förstapris i ”Sweden National Awards” efter hans foto av en skogsbrand i Rättvik. Johan Bävman tävlade med en serie bilder om pappalediga svenskar och belönades för detta med ett andrapris i kategorin ”People”.

Fina priser
Prisbordet består av 25 000 USD och det senaste från Sonys digitala kamerautrustning samt mobiler. Utöver pengar och materiella ting visas bilderna på internationella utställningar, publiceras i Sony World Photography Awards bok och får medieexponering i samband med tävlingen.

Tävlingsklasser
Sony World Photography Awards har fem tävlingsklasser. Varje gren av tävlingen är uppdelad i ett antal ämneskategorier
•    Professional - 14 kategorier, bedöms på en serie bilder, för proffsfotografer.
•    Open - 10 kategorier, bedömas på en enda bild, öppen för alla.
•    Youth - 3 kategorier, för fotografer i åldern 12-19 år.
•    Student Focus - för de som studerar fotografi.
•    National Award - hitta den bästa bilden tagen av en lokal fotograf i över 50 länder.

Det finns kategorier i alla genrer av bildjournalistik, konst och kommersiell fotografering.  

Fotomässan är Nordens största mässa för fotografi och pågår den 6-8  november. Här får besökarna uppleva en fotofest fylld med inspiration, nyheter och fria föreläsningar. Parallellt med mässan går Mitt kök som öppnar redan den 5 november.

För mer information besök www.fotomassan.se eller kontakta:
Sebastian Wivallius, sebastian.wivallius@eu.sony.com.se, 070-882 12 89
Catarina Oscarsson, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 08-789 43 99

Bilder