Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Prisutdelning av Stockholm fotomaraton på Fotomässan

I helgen har hundratals fotoentusiaster deltagit i Stockholm fotomaraton. Nu är det en spännande väntan och ett omfattande arbete för juryn innan de tillkännager vinnaren vid en prisutdelning på Fotomässan som arrangeras på Stockholmsmässan 11-13 november.

Stockholm fotomaraton är Nordens största fotomaraton och lockar varje år hundratals fotointresserade att utmana sig själva att vara en del av den stora folkfesten som Stockholm fotomaraton är. Fotomässan har varit en samarbetspartner till evenemanget i två år och kommer nu för andra gången att vara värd för den stora prisutdelningen, de fanns även på plats vid målgången under söndagen. Prisutdelningen sker på mässans sista dag 13 november.

– Fotomässan är en mycket viktig partner för oss eftersom vi båda delar samma mål att väcka intresset för fotografering och hjälpa folk att ta sig in i fotovärlden.Jag tycker att det känns som ett väldigt givande samarbete för oss, säger Emil Gyllenberg på Stockholm fotomaraton.

Hur var helgens Stockholm fotomaraton?
– Det var helt fantastiskt. Jag är väldigt nöjd med allt från de olika stationerna till att vi hade tur med vädret. Det var också en del internationella deltagare, bland annat från Holland, England Brasilien och Italien vilket var jättekul, säger Emil.

Under 24 timmar fotade deltagarna en serie med 24 bilder i 24 olika teman som tävlingsledningen bestämde. Ett riktigt maraton med andra ord. I samband med Fotomässan kommer det även att anordnas en fotosprint alla tre dagar som är en mindre version av Stockholm fotomaraton.

– Precis som Emil säger vill båda parter verkligen jobba för att öka intresset för fotografering och detta är ett väldigt roligt sätt. Det är också en ära för oss att få ha prisutdelningen hos oss i en den häftiga miljö som Fotomässan är för både erfarna fotografer, men även för nybörjare som precis blivit fotointresserade, säger projektchefen Hanse Thorslund.

För mer information besök www.fotomassan.se www.stockholmfotomaraton.se eller kontakta:
Hanse Thorslund, projektchef Fotomässan
hanse.thorslund@stockholmsmassan.se, 08-749 43 85

Emil Gyllenberg, Stockholm fotomaraton
emil@stockholmfotomaraton.se, 070-626 75 55

Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan
catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 66

Bilder